Ι.Μ. Καστορίας
18 Μαΐου, 2023

Ο Μητροπολίτης Καστορίας με μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Καστοριάς και του Γυμνασίου Λεχόβου

Διαδώστε:

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλοχωρίου, τελέσθηκε θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος και εκκλησιάσθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

Συλλειτούργησαν οι Ιερείς π. Γεώργιος Ταξόπουλος, π. Δημήτριος Λεβέντης, π. Κωνσταντίνος Τομπατσίδης και ο Εφημέριος της Ενορίας π. Χρήστος Μήλιος.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του μίλησε για την θεία Λειτουργία, στην οποία ευχαριστούμε τον Θεό για τα δώρα Του, Τον επικαλούμαστε Πατέρα, αισθανόμαστε τους άλλους Χριστιανούς αδέλφια. Και ο Χριστός μας τρέφει με τον λόγο Του και με το Σώμα και το Αίμα Του. Κατά την απόλυση, ο π. Χρήστος προσέφερε στον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αναστάσιο Τζιλίνη μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, ως ευλογία για τις επιτυχίες του Σχολείου. Ακολούθησε δεξίωση που προσέφερε η Ενορία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Επίσκεψη Γυμνασίου Λεχόβου στην Ιερά Μητρόπολη

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, το Γυμνάσιο Λεχόβου, με επικεφαλής τον Γυμνασιάρχη κ. Αναστάσιο Παπαστεργίου, στα πλαίσια της εκδρομής του στην Καστοριά, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τα παιδιά στην αίθουσα του θρόνου και μίλησε μαζί τους για πολλά θέματα που τα ενδιαφέρουν. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι αγαπά πολύ το χωριό τους, το οποίο επισκέπτεται συχνά και ομιλεί στους κατοίκους.

Άλλωστε, ο Σεβασμιώτατος έχει επισκεφθεί επανειλημμένως το Γυμνάσιο Λεχόβου κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών.

Διαδώστε: