Ι.Μ. Καστορίας
19 Ιουλίου, 2024

O Μητροπολίτης Καστορίας στoν Πολυάνεμο και το Κρανοχώρι

Διαδώστε:

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, εορτή, μεταξύ άλλων, της ανακομιδής των λειψάνων της Αγίας Ματρώνας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ματρώνας στον Πολυάνεμο, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ελευθέριο Συτιλίδη, τον Αρχιμ. π. Νικηφόρο, τον Εφημέριο π. Ιωάννη Τουλκαρίδη και τους Διακόνους π. Παντελεήμονα και π. Νικόδημο. Έψαλε ο κ. Γεώργιος Αποστολίδης.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στις τρεις Οσίες που φέρουν το όνομα της Αγίας Ματρώνας και ανέλυσε το κοινό απολυτίκιο που ψάλλουμε στις Οσίες.

Οι ελάχιστοι κάτοικοι του χωριού, μεταξύ των οποίων ο δεκατετράχρονος Δημήτρης, εξέφρασαν την χαρά τους για την Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Ας σημειωθεί ότι ο Πολυάνεμος είναι ακριτικό χωριό δίπλα στα σύνορα με την Αλβανία και δίπλα στο χωριό υπάρχει φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού.

Στο Κρανοχώρι

Τήν Τετάρτη 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μαρίνας, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος λειτούργησε στο Κρανοχώρι, στον Ιερό Ναό του οποίου θησαυρίζεται ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας.

ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο περιστατικό της εμφάνισης του διαβόλου στην Αγία και στο κτύπημα και την νίκη της Αγίας εναντίον του.

Συμμετείχαν οι Ιερείς π. Λάζαρος Σίμου, π. Πέτρος Τερζίδης, π. Βασίλειος Σωτηρίου, π. Γεώργιος Ιωσηφίδης, ο Εφημέριος π. Βασίλειος Νικολόπουλος και ο Διάκονος π. Παντελεήμων.

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαδώστε: