Ι.Μ. Καστορίας
14 Μαρτίου, 2022

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Καστοριά

Διαδώστε:

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022 εσπέρας, με την παρουσία πολλών κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τελέσθηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Καστορίας κ.Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Στιατίστης κ. Αθανάσιο που αποδέχτηκε την πρόσκληση να έρθει να ομιλήσει στην Καστοριά, η οποία όπως είπε δεν είναι άγνωστη γι’αυτόν, αφού υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη 23 χρόνια, κοντά στο μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ και διετέλεσε Πρωτοσύγκελλός του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος στον λόγο του, ανέπτυξε συνολικά το θέμα της περιεκτικής αρετής της νηστείας. Διάρθρωσε τον λόγο του σε τέσσερεις ενότητες, μιλώντας για την νηστεία από τις τροφές, την νηστεία από τα πάθη, την νηστεία των επιθυμών και την νηστεία των αισθήσεων.

Τέλος, ο Κατανυκτικός Εσπερινός αναμεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Διαδώστε: