Ι.Μ. Καστορίας
18 Μαρτίου, 2022

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα που προσφέρει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλίνικο τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τόσο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όσο και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Καστοριάς με εκκλησιασμό Σχολείων.

Σήμερα Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Χλόης Καστοριάς. Τον Σεπτό Ιεράρχη υποδέχθηκαν νωρίς το πρωί ιερείς της Μητρόπολης οι π. Ελευθέριος Συτιλίδης, π. Λάζαρος Σίμος, π. Βασίλειος Μπογιατζής και π Φιλώτας. Ταλίδης.

Την θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές που εκκλησιάσθηκαν τους μίλησε για την ειρήνη και τον πόλεμο, μέσα από την ιστορία του Κάιν και του Άβελ. Ακόμη τους μίλησε για το πώς καλλιεργείται το φιλειρηνικό πνεύμα μέσα από την παιδεία, που όχι μόνον διδάσκει την ειρήνη αλλά και βοηθά στην θεραπεία των παθών.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου μνήμη του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Λιάνος και ο π. Χρήστος Μεσημέρης καθώς και οι διάκονοι της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος έψαλε τα κατανυκτικά τροπάρια του τριωδίου, και στον λόγο του προς το εκκλησίασμα και τους μαθητές του Γ´ Γυμνασίου μίλησε για την αμαρτία του φόνου και γενικότερα του πολέμου μέσα από τα σχόλια του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην έκτη εντολή «ου φονεύσεις».

 

Διαδώστε: