Ι.Μ. Καστορίας
24 Ιουνίου, 2023

Σε Ναό του 11ου αιώνος, για τον Άγιο Καλλίνικο

Διαδώστε:

Κατά την ημέρα επετείου αγιοκατατάξεως του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καστοριάς, έναν μνημειώδη Ναό του 10ου αιώνος, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και με μοναδικές τοιχογραφίες.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου π. Χρήστος Μεσημέρης και π. Μιχαήλ Λιάνος και οι Διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ημέρα της αγιοκατατάξεως, την 23η Ιουνίου 2020, και στην σημασία της αναδείξεως του Αγίου Ιεράρχου για την εποχή μας. Τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ιδιαίτερα χαρίσματα του Αγίου Καλλίνικου, ήτοι την αγνότητά του, την αφιλαργυρία του, την ταπείνωση και την διάκρισή του.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας διαβάστηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, και ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του αρχαίου Ναού, αλλά και στην αξία του προαιωνίου σχεδίου του Θεού για τον κάθε άνθρωπο.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την οικογένεια που φροντίζει τον Ιερό Ναό, και την ευχαρίστησε γι᾽ αυτό.

Ας σημειωθεί, ότι την προηγούμενη ημέρα, στο προαύλιο του ιδίου Ναού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των μαθητικών εργασιών του Προγράμματος «Υιοθετώ ένα μνημείο».

 

Διαδώστε: