Στον ομώνυμο λόφο της Κερκύρας όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Χριστού χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος με την παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Μεταλληνού, την συμμετοχή ιερέων των ομόρων περιοχών και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το περιεχόμενο της εορτής και ευχήθηκε όλοι να είμαστε γεμάτοι από την χαρά του Αναληφθέντος Κυρίου. Την κυριώνυμο ημέρα μετέβει στην βόρεια Κέρκυρα και στο χωριό του Αρίλλα στον εκεί εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως, όπου λειτούργησε με την παρουσία πλήθους πιστών, συνοδευόμενος από τους ιεροδιακόνους του και ιερείς της βόρειας Κέρκυρας.
Στην ομιλία του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή η οποία αναφέρεται στην εμφάνιση του Αναστημένου Κυρίου μας ενώπιον των συγκεντρωμένων έντεκα μαθητών και της Παναγίας μητρός Του και ενώ τους έδωσε υποθήκες, βεβαιώνοντας τους για την ανάσταση Του και για την επαγγελία του Θεού Πατρός, τους παρέλαβε και τους οδήγησε στο όρος ελαιών, την μικράν Γαλιλαία.
Μπροστά στα μάτια τους συντελέστηκε το γεγονός της αναλήψεώς Του, ανερχόμενος εις τον ουρανό παρέλαβε μαζί Του και την ανθρώπινη φύση, την οποία δανειστικέ από την Παναγία μας και πλέον η ανθρώπινη φύσις ενωμένη με την θεότητα του Ιησού παρεδρεύει εκ δεξιών του Θεού και Πατρός, θεωμένη. Έτσι έχουμε την δυνατότητα ο καθένας μας πλέον να βαδίσει τον δρόμο της θεώσεως.
Οι Απόστολοι έλαβαν την βεβαιότητα δια της ευλογίας και πορεύθηκαν με αυτή την βεβαιότητα και την ελπίδα στην οικουμένη κατά την εντολή του Ιησού Χριστού να ευαγγελίσουν την ανθρωπότητα. Έτσι κατά την ημέρα της Πεντηκοστής η επαγγελία του Πατρός φανερώνεται δια της καθόδου του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές και Αποστόλους και εκ των τεσσάρων σημείων του ορίζοντος συγκεντρώνεται η εκκλησία του Χριστού, για να ζήσει η ανθρωπότητα εν τη εκκλησία, την χάριν της Πεντηκοστής.
Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν βεβαιότητες έξω από την εκκλησία του Χριστού και την επαγγελία Του, αλλά όπου και αν αναζήτησε ο σύγχρονος άνθρωπος αυτή την βεβαιότητα και την ελπίδα, είτε στον πλούτο, είτε στην σύγχρονη τεχνολογία , είτε στον πολιτισμό, παρέμεινε στην αβεβαιότητα του και στην αποτυχία του, ενώ η βεβαιότητα και η ελπίδα της επαγγελίας του Θεού είναι εκείνη η οποία μας κρατάει όρθιους στην ζωή και προγευόμεθα τα μέλλοντα.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον π. Σπυρίδωνα Μουζακίτη εις Οικονόμον, εκτιμώντας την άοκνη εργασία που προσφέρει στην ενορία του.