Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
26 Ιουλίου, 2024

Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:

Η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάσθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Μαλακάσσα Αττικής, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ωρωπού και ιερείς της περιοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Ομολογία της πίστεως, την οποία έδωσε η Αγία μεγαλομάρτυς Παρασκευή, επισφραγίζοντας το λόγο του Κυρίου «πας όστις ομολογήσει…».

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Δανιήλ Γούβαλη, ο οποίος υπήρξε εφημέριος της Μαλακάσης επί πολλά έτη και χρημάτισε Ιεροκήρυξ της πάλαι ποτέ Μητροπόλεως Αττικής. Ακολούθησε Λιτανευτική πομπή πέριξ του χωρίου της Μαλακάσσης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καπανδριτίου συμπαραστατούμενος από επισκέπτες ιερείς και τους εφημερίους του Ναού. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην ζωή και το μαρτύριο της Αγίας και κατόπιν τελέστηκε η Αρτοκλασία.

 

Διαδώστε: