28/07/2024 28/07/2024 Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού το διήμερο 26 – 27 Ιουλίου 2024. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Μαραθώνος,...
28 Ιουλίου, 2024 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2024 - 18:18

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού το διήμερο 26 – 27 Ιουλίου 2024.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Μαραθώνος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Πεύκης – Λυκοβρύσεως και Νεάς Μάκρης – Μαραθώνος, ιερείς της περιοχής και τον διάκονό του. Προ της Απολύσεως λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα και εν συνεχεία ακολούθησε η Αρτοκλασία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής τους εφημερίους του Ναού και τον διάκονό του. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή που απονέμεται στον Άγιο Παντελεήμονα, και η οποία προέρχεται από την μαρτυρία πίστεως που έδωσε εκείνος όσο ζούσε.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης, ετελέσθη ο Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιχαλουπόλεως και Κασοβίας κ. Γεωργίου, από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, παρουσία πολλών ιερέων της Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων.

Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος στο πέρας της οποίας ο οικείος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως για την παρουσία του στην Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμων να χαρίζει το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε όλο τον κόσμο και να πρεσβεύει στον Κύριο για το καλό της Εκκλησίας. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την τιμητική πρόσκληση, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους ο Άγιος Παντελεήμων να γίνει πρότυπο ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων