06/01/2023 06/01/2023 Η μεγάλη δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολ Κηφισίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης Πολιούχων Νέας Μάκρης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:06

Μητρόπολη Κηφισίας: Τα Άγια Θεοφάνεια στη Νέα Μάκρη

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κηφισίας: Τα Άγια Θεοφάνεια στη Νέα Μάκρη

Η μεγάλη δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολ Κηφισίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης Πολιούχων Νέας Μάκρης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Αμαρουσίου Πανοσιολογιώταο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Κατάρα και Νέας Μάκρης – Μαραθώνος Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη.

Ακολούθως τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και κατόπιν με λιτανευτική πομπή πραγματοποιήθηκε  στο λιμάνι της πόλεως της Νέας Μάκρης η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός μαθητής Απόστολος στον οποίο και απενεμήθη χρυσός Σταυρός, ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Το παρόν έδωσαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης με πρώτο τον Δήμαρχο Νέας Μάκρης-Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων