17/06/2024 17/06/2024 Tα Θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνήματος του σπηλαιώδους Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου (Γενέσιον) θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 24-25 Ιουνίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως:  “Με περίσσεια χαράς και πνευματικής ευφροσύνης σας προσκαλούμε στα Θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνήματος του σπηλαιώδους Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου (Γενέσιον), ο οποίος ευρίσκεται στην...
17 Ιουνίου, 2024 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 - 16:22

Θυρανοίξια Ι. Προσκυνήματος Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Ντάμιαλης

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ι. Προσκυνήματος Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Ντάμιαλης

Tα Θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνήματος του σπηλαιώδους Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου (Γενέσιον) θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 24-25 Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως: 

“Με περίσσεια χαράς και πνευματικής ευφροσύνης σας προσκαλούμε στα Θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνήματος του σπηλαιώδους Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου (Γενέσιον), ο οποίος ευρίσκεται στην θέση «Ντάμιαλης», επί της κεντρικής οδού της Κισάμου, λίγο πριν το λιμάνι της Κισάμου (περιοχή Καβονήσι). Ναός σπηλαιώδης, κατά την παράδοση ιστορείται θεμελιωμένος από τον Όσιο Κυρ-Ιωάννη τον Ξένο (10ος αι.). Κατά το ευλογημένο διήμερο των Ιερών Θυρανοιξίων (24-25 Ιουνίου) οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν και να σταυρωθούν με Σταυρό ευλογίας, τον οποίο χρησιμοποιούσε ο Όσιος Ευμένιος ο νέος, ο Κρης. Σταυρός, που, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, ευωδιάζει και επιτελεί θαυμαστά γεγονότα. Θα συνεορταστεί και η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, η οποία μετατίθεται μία ημέρα, λόγω του ότι συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Πρόγραμμα Ιερών Θυρανοιξίων:

ΔΕΥΤΕΡΑ,24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 18.30 μ.μ. Υποδοχή Χαριτοβρύτου Σταυρού, Οσίου Ευμενίου του νέου, του Κρητός.- Δοξολογία.

Ώρα 18.45 μ.μ. Τελετή Θυρανοιξίων – Αγιασμός.

Ώρα: 19.30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 7.00 – 10.30 π.μ. Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ώρα 13.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις Τιμίου Σταυρού – Αναχώρησις”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων