Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου
30 Αυγούστου, 2024

Η παιδική και νεανική χορωδία Κέρκυρας στον Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου Χανίων

Διαδώστε:

Στα πλαίσια της διοργάνωσης “Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης” που θα λάβει χώρα στα  Χανιά από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, η κερκυραϊκή χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” θα παρουσιάσει, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024, τη Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 11:00 μ.μ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

• ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
• ΠΑΓΡΚΗΤΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
H Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Η Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος ομώνυμου Σωματείου και τελεί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου και αποτελείται από τα τμήματα:

• Προετοιμασία
• Παιδική – Νεανική Χορωδία
• Γυναικεία Χορωδία
Η Χριστίνα Καλλιαρίδου ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει την ευθύνη της ειδίκευσης «Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας». Διηύθυνε επί 13 χρόνια την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, την οποία οδήγησε σε ανώτατες διακρίσεις και Grand Prix σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Χορωδία δίνει έμφαση στην εκπαιδευτική διάσταση της χορωδιακής πράξης, για την προαγωγή της βασικής και της διά βίου μουσικής εκπαίδευσης στο νησί της Κέρκυρας.

Η Γυναικεία Χορωδία κέρδισε πρώτο βραβείο στην κατηγορία της με την υψηλότερη βαθμολογία, στον Διεθνή Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2024

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, καθώς και συμμετοχή σε θείες λειτουργίες σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη. Τον Απρίλιο του 2024 έχει πραγματοποιήσει συναυλία και θεία Λειτουργία στη γενέτειρα του Μίκη Θεοδωράκη την Χίο. Η Παιδική – Νεανική και Γυναικεία Χορωδία έχουν ηχογραφήσει έργα του ρεπερτορίου τους, τα οποία είναι υπό έκδοση.

Η Χορωδία βρίσκεται σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το διακριτικό @st.spyridon.choir και μπορεί να την ακολουθεί το κοινό.

 

Διαδώστε: