30/09/2023 30/09/2023 Στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Χριστοφόρου Χανίων υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Παν/τος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην πόλη με ομάδα νέων και νεανίδων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως του, (οι...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2023 - 13:45

Με τραγούδια και χορούς καλωσόρισαν τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας στα Χανιά

Διαδώστε:
Με τραγούδια και χορούς καλωσόρισαν τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας στα Χανιά

Στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Χριστοφόρου Χανίων υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Παν/τος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην πόλη με ομάδα νέων και νεανίδων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως του, (οι γεννήτορες των οποίων κατάγονται από την Κρήτη), στο πλαίσιο ειδικού Προγράμματος που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο και σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την δημιουργία γέφυρας πολιτισμού με την γη των πατέρων τους.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΝΖ

Με λόγια εγκάρδια και συγκίνησης ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικηφόρος χαιρέτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μύρωνα, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού, καθώς και τη νεανική αποστολή, παραθέτοντας δείπνο στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου υπό την σπουδή των Εφημερίων Πρωτ. Βασιλείου Φραγκιαδάκη και π. Ζαχαρίου Καραταράκη.

Το παρών έδωσε και ο Απανλ. Γενικός Αρχιερατικός Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης που μαζί μα τον π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη και τον κ. Μιχαήλ Φράρο έπαιξαν κρητικούς παραδοσιακούς σκοπούς που γρήγορα ξεσήκωσαν στο άκουσμα τους τα ελληνόπουλα της Νέας Ζηλανδίας και τα ώθησαν να χορέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων με νέους στην Μητρόπολη Κισάμου

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας επισκέφθηκε τη Λήμνο

Ο Μητροπολίτης που ενώνει την ομογένεια της Νέας Ζηλανδίας με την Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων