22/07/2023 22/07/2023 Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό προσκυνηματικό Ναό στη Χαλέπα Χανίων η μνήμη της Αγίας ενδόξου και πανευφήμου Μαρίας της Μαγδαληνής. Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 22 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης και...
22 Ιουλίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 21:22

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό προσκυνηματικό Ναό στη Χαλέπα Χανίων η μνήμη της Αγίας ενδόξου και πανευφήμου Μαρίας της Μαγδαληνής.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 22 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως, ενώ μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα με λόγια θεολογικά για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, στην οποία δόθηκε η χάρις να δει πρώτη μετά την Ανάσταση, μαζί με την Θεοτόκο, τον Αναστάντα Ιησού.

 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, μιλώντας προς τους ευσεβείς Χριστιανούς για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, την γυναίκα που μετέφερε τη χαρμόσυνη είδηση στους Αποστόλους για την Ανάσταση του Κυρίου.

Πηγή: imka

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων