Ι.Μ. Κώου και Νισύρου
15 Αυγούστου, 2021

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία τη Σπηλιανή

Διαδώστε:

Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής στη Νίσυρο ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, που τέλεσε και τον Αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό χθες το απόγευμα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Αρχιερατικός Επίτροπος Νισύρου, Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Καλλιστής και ο Νισύριος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιο Καμπούρογλου, ενώ έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Γιαλλούρη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Έπαρχος Κω και Νισύρου, Ιωάννης Καμπάνης, ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, ο Ταξίαρχος Αστυνομικός διευθυντής, Λουκάς Θάνος, ο Στρατιωτικός διοικητής Νισύρου, ο διοικητής του ΑΤ Νισύρου, εκπρόσωπος της εταιρείας Νισυριακών μελετών και πολλοί προσκυνητές.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η τράπεζα της Παναγίας. Χθες τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού με τα εγκώμια και το κόλλυβο της Παναγίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Με πληροφορίες από aegeanews.gr

Φωτογραφίες: Giannhs Kiarhs

Διαδώστε: