20/01/2024 20/01/2024 Tα Άγια Θεοφάνεια εορτάστηκαν χθες, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαία προσήλθε στο μοναστήρι όπου τελέστηκε ο Όρθρος, ο Μεγάλος Αγιασμός και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετέβησαν όλοι στο λιμανάκι των Βλυχαδιών, όπου ο Μητροπολίτης αγίασε τα ύδατα και...
20 Ιανουαρίου, 2024 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2024 - 16:49

Ο Μητροπολίτης Λέρου στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λέρου στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Tα Άγια Θεοφάνεια εορτάστηκαν χθες, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαία προσήλθε στο μοναστήρι όπου τελέστηκε ο Όρθρος, ο Μεγάλος Αγιασμός και η Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετέβησαν όλοι στο λιμανάκι των Βλυχαδιών, όπου ο Μητροπολίτης αγίασε τα ύδατα και έρριψε το Σταυρό στη Θάλασσα.

Ο μοναδικός νεαρός που βούτηξε στα ήρεμα νερά των Βλυχαδιών για να πιάσει το Σταυρό ήταν ο Βασίλης Κλειδαράς.

Τέλος οι μοναχές παρέθεσαν λιτή τράπεζα σε όλους τους επισκέπτες και οι μοναχές έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα των Θεοφανείων.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου

Φωτογραφίες: “Kalymnos news”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων