22/08/2024 22/08/2024 Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, στο «Πατριαρχείο» στα Άλιντα, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων γιόρτασε τα 60 χρόνια ζωής και δράσης του Συλλόγου, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 19:00. Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου έδωσαν το παρών ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος εκ μέρους του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και...
22 Αυγούστου, 2024 - 12:29

Πανελλήνια Ένωση Λερίων – 60 χρόνια ζωής και δράσης

Διαδώστε:
Πανελλήνια Ένωση Λερίων – 60 χρόνια ζωής και δράσης

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, στο «Πατριαρχείο» στα Άλιντα, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων γιόρτασε τα 60 χρόνια ζωής και δράσης του Συλλόγου, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 19:00.

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου έδωσαν το παρών ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος εκ μέρους του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, ο οποίος για υπηρεσιακούς λόγους βρισκόταν στην Κάλυμνο, ο Ιερός Κλήρος της νήσου, οι τοπικές πολιτικές αρχές και πλήθος προσκεκλημένων. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της ΠΕΛ Φωτεινή Ασβεστά.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Θεοφιλεστάτου ο οποίος μετέφερε τις ευχές, τις ευλογίες και τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, και ακολούθησαν χαιρετισμοί και αναγνώσθηκαν μηνύματα βουλευτών Δωδεκανήσου.

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα ημίωρο βίντεο με σπάνια στιγμιότυπα από διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου. Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως Γ. Χρυσούλης, συνεργάτης και αρθρογράφος των «Λεριακών Νέων», ο οποίος αναφέρθηκε στο εκδοτικό έργο της ΠΕΛ, και ακολούθησε ο πρ. πρόεδρος της ΠΕΛ Δημήτρης Ήσυχος ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση και πορεία του Συλλόγου μέσα στο χρόνο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Λ. δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των προσκεκλημένων, ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. προσφέρθηκαν παραδοσιακά Λέρικα εδέσματα.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων