Ι.Μ. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
03 Αυγούστου, 2023

Ο Μητροπολίτης Λήμνου τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της ανακαινισμένης πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του κ. Κανταρά Τριαντάφυλλου, Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, τέλεσε, την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, με την συνοδεία κληρικών τον Αγιασμό των Εγκαινίων της ανακαινισμένης πτέρυγας του Νοσοκομείου, η οποία προς τιμήν του ευεργέτου δωρητού ονομάστηκε « ΠΤΕΡΥΓΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ Ν. ΛΑΒΔΑΡΑ».

Στο πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους παράγοντες και τη Διοίκηση του Γ.Ν.Λ., επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Λημνιακής καταγωγής απόδημο στην Αυστραλία κ. Αγοραστό Λαβδαρά, επειδή εξαιτίας της γενναίας του οικονομικής προσφοράς ανακαινίστηκε η πτέρυγα του Νοσοκομείου της νήσου, αλλά κυρίως εξοπλίστηκε με τα τελευταίας τεχνολογίας, αναγκαία για συγκεκριμένες παθήσεις, ιατρικά μηχανήματα κάνοντας τους κατοίκους να παραμένουν στον τόπο τους για την θεραπεία τους.

Χαρακτηριστική ήταν τέλος η προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ότι υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι οι οποίοι παρά την γεωγραφική απόσταση από τον τόπο, γίνονται με τον τρόπο τους «πλησίον» των άλλων. Αυτούς προέτρεψε να μιμούμαστε στους τρόπους, για να μην αποδειχθούμε κοντινοί στον τόπο και πολύ μακρυνοί μεταξύ μας στον τρόπο.

 

Διαδώστε: