Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
16 Μαΐου, 2024

Λάρισα: Μεθέορτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου

Διαδώστε:

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου του θαυματουργού και μυροβλήτου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ενώ συνευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Τον θείο λόγο διηκόνησε ο χοροστατήσας Αρχιερεύς κ. Πρόδρομος, ο οποίος με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στη ζωή του εορτάζοντος Αγίου και κάλεσε όλους τους Χριστιανούς να μιμηθούν λόγοις και έργοις τον πολιούχο μας.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην πόλη της Λάρισας, ενώ απευθυνόμενος σε όλους τους Λαρισαίους αδελφούς, στάθηκε στην αγάπη που τρέφουν οι πιστοί προς τον Άγιο τους, μία αγάπη που αποδεικνύεται καθημερινά από τις γονυκλισίες τους ενώπιον της Αγίας Λάρνακας, τους συνεχάρη για την υποδειγματική στάση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος και ευχήθηκε να έχουμε όλοι την ευλογία του Αγίου στη ζωή μας, ιδίως τώρα που ξεκινάμε το έργο της ανόρθωσης της Θεσσαλίας.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος μετέβη όπισθεν του Ιερού Βήματος, στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, με τον οποίον συνδεόντουσαν πνευματικώς, και τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Διαδώστε: