Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος την Κυριακή Β’ Λουκά, 29 Σεπτεμβρίου 2024.

O Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμα προς τους πιστούς, λαμβάνοντας αφορμή από την σημερινή ευαγγελική περικοπή, κατά την οποία ο Χριστός μας δίδαξε να κάνουμε στους άλλους πρώτοι αυτό που θέλουμε εκείνοι να μας κάνουν και δίνοντας υπέροχα μηνύματα αγάπης, τόνισε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό είδαμε αυτό το Ευαγγέλιο να εφαρμόζεται.

Το εφάρμοσαν όλοι εκείνοι που στην ανάγκη μας μας στάθηκαν και απέστειλαν χιλιάδες τόνους εφοδίων στην Ιερά μας Μητρόπολη για να μπορέσει να διανείμει τα απαραίτητα και να καλύψει τις ανάγκες τόσων χιλιάδων πλημμυροπαθών στην περιοχή μας.

Επισήμανε, ιδιαιτέρως, ότι είμαστε υποχρεωμένοι στην αγάπη των πολλών και πως αν ο μη γένοιτο συμβεί αλλού συμφορά επειδή γευθήκαμε την αγάπη πολλών είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε και να ανταποδώσουμε.

Τέλος, ευχαρίστησε την Eνορία Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, τους Eφημερίους, το προσωπικό, τους εθελοντές για τον θυσιαστικό και υποδειγματικό τρόπο με τον οποίον λειτούργησαν την δομή των πλημμυροπαθών στο χώρο του Αγίου Παντελεήμονος, καλύπτοντας τις ανάγκες 3500 πλημμυροπαθών υποστηρίζοντας συνάμα την ΕΜΑΚ και την πυροσβεστική.

Διαδώστε: