Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
10 Ιουνίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης καταδίκασε τις διακρίσεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σήμερα Κυριακή ΣΤ´ από το Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του καταδίκασε τις διακρίσεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες και τόνισε την ανάγκη της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος για τον εμπερίστατο συνάνθρωπο, κάτι το οποίο η πολύπαθη ενορία της Γιάννουλης διαχρονικά αποδεικνύει, ιδίως κατά την καταστροφική πλημμύρα του παρελθόντος Σεπτεμβρίου οπότε οι υποδομές της ενορίας μετετράπησαν σε μια πρότυπη δομή πλημμυροπαθών.

Προ της απολύσεως ο προϊστάμενος της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Ιωάννης Κατρανίδης προσφώνησε καταλλήλως αναφερόμενος στα 50 χρόνια από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, τονίζοντας την αξία του Ναού ως κέντρου της πνευματικής, αλλά και πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής. Απένειμε δε τιμητικές διακρίσεις στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στο Δήμαρχο Λαρίσης κ. Αθανάσιο Μαμάκο, στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης κ. Κωνσταντίνο Μπαράκο, καθώς και στον πολιό εφημέριο του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Δημήτριο Καραvάσιο.

 

 

Διαδώστε: