02/09/2024 02/09/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, όπου είχε υπηρετήσει ως εφημέριος επί δεκαπέντε έτη, λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν σεπτής άδειας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους παλαιούς του συνεφημερίους, καθώς και πολλούς γνωστούς και φίλους...
02 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2024 - 12:16

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού ιερούργησε για την Αρχή της Ινδίκτου ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού ιερούργησε για την Αρχή της Ινδίκτου ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, όπου είχε υπηρετήσει ως εφημέριος επί δεκαπέντε έτη, λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν σεπτής άδειας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους παλαιούς του συνεφημερίους, καθώς και πολλούς γνωστούς και φίλους σε ένα πολυπληθές εκκλησίασμα. Στην αρχή της Ινδίκτου ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο εκκλησιαστικό, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, δικαστικό και καλλιεργητικό έτος, το οποίο ξεκινά από 1ης Σεπτεμβρίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στην ομολογία του Χριστού ότι είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας, καθώς στο σημερινό Ευαγγέλιο παρουσιάζεται ο Χριστός να διαβάζει και να ερμηνεύει μία σχετική με αυτό το θέμα προφητεία του Ησαΐα. Ξεκινώντας από τον αυτοπροσδιορισμό του Χριστού ως Μεσσία. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του πως η Εκκλησία ξεκινά το έτος με αυτή την περικοπή, διότι θέλει να μας δείξει πως θα μας μιλήσει όλο το χρόνο για τον Χριστό και μάλιστα με έναν τρόπο τέτοιο ώστε ασχέτως του αν κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται ο ίδιος εορτολογικός κύκλος, μέσα από την πνευματική ωριμότητα του καθενός να προσλαμβάνονται νέα μηνύματα, νέα διδάγματα και να λαμβάνονται αποφάσεις γενναίες και ιερές για επιμονή στο πνευματικό αγώνα, για μια ζωή ανώτερη, για μια ζωή όπως την θέλει ο Άγιος Θεός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων