Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
26 Αυγούστου, 2024

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε, χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς εόρταζε ο εκ των εφημεριών του Ιερού Ναού π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος.

Παρά την αφόρητη ζέστη, πολλοί εκκλησιάστηκαν και γέμισαν τον Ναό, αποδεικνύοντας το φιλακόλουθο και φιλόχριστο πνεύμα των Λαρισαίων. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην κίνηση του Χριστού να εξαναγκάσει τους μαθητές Του να μπουν στο πλοίο και να απομακρυνθούν από ανθρώπους που μπορεί να ευεργετήθηκαν από τον Χριστό μας, δεν είχαν όμως αγαθή διάθεση απέναντί Του θέλοντας να Τον εκμεταλλευθούν. Λαμβάνοντας αφορμή από τη βύθιση του Πέτρου που είχε ως αποτέλεσμα να τον μαλώσει ο Χριστός για ολιγοπιστία, τόνισε πως πολλές φορές θεωρούμε ότι η Εκκλησία βυθίζεται στη δίνη του κόσμου και προσπαθούμε να την «σώσουμε» ξεχνώντας πως η Εκκλησία σώζει εμάς κι όχι το αντίστροφο.

Τέλος, ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Βαρθολομαίο τα κρείτονα, αναφερόμενος στη σημαντική του προσφορά τόσο στην Ιερά Μητρόπολη ως υπεύθυνος των συσσιτίων της, όσο και στις Ενορίες Αγίας Σοφίας Λαρίσης και Αγίου Αθανασίου Δένδρων όπου διακονεί ως Προϊστάμενος, αλλά και στην οικεία Ενορία Αγ. Νικολάου Λαρίσης, όπου εκτός από Εφημέριος διακονεί και ως Υπεύθυνος του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.

 

Διαδώστε: