Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
12 Ιουλίου, 2024

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με την εις Διάκονο χειροτονία του μοναχού Αθανασίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα 12 Ιουλίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στην προσλαλιά του, προς τον νεοχειροτονούμενο διάκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στάθηκε στον βίο του Αγίου Παϊσίου, ως υπόδειγμα μοναχικής βιοτής. Τόνισε, επίσης, πρώτον το γεγονός ότι ο νεοχειροτονούμενος φέρει το όνομα Αθανάσιος, όνομα ενός εκ των σπουδαιοτέρων Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο οποίος διακρίθηκε κατά την Ά Οικουμενική Σύνοδο και δεύτερον ότι στον Ιερό Ναό, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αθανάσιο, τελείται η πρώτη χειροτονία μετά τα εγκαίνιά του, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Σεραφείμ το έτος 1987. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο νέος διάκονος μπορεί να υπηρέτησε πολλά χρόνια στον στρατό, αυτό όμως αποτελεί αφορμή μεγαλύτερου αγώνος από τον νεοχειροτονούμενο, καθώς πρέπει να αποβάλει το πνεύμα της στρατιωτικής πειθαρχίας και να ενδυθεί το φρόνημα της εκκλησιαστικής υπακοής.

Ευχαρίστησε τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ειρηναίο για την προσφορά ενός ακόμη μέλους της αδερφότητας στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και υπέμνησε την βαρύτατη ευθύνη όλων των κληρικών έναντι του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Διαδώστε: