Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
21 Αυγούστου, 2024

Η ετήσια Πανήγυρη της Συνάξεως των Προστατών Αγίων της Λευκάδας

Διαδώστε:

Το διήμερο του Σαββάτου, 17 και της Κυριακής, 18 Αυγούστου 2024 η τοπική Εκκλησία της Λευκάδας εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου Λευκάδος (κεντρική αγορά) την Σύναξη πάντων των Εφόρων και Προστατών Αγίων της νήσου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένων από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκε με θερμούς λόγους ο Σεβασμιώτατος καλοσορίζοντάς τον στην έδρα της Μητροπόλεως και στη συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χριστοφόρος. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας και ώρα 10.30 μ.μ. εψάλη το Μικρό Απόδειπνο και στη συνέχεια η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τους εν Λευκάδι Αγίους.

Το πρωί της Κυριακής, 19 Αυγούστου εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χριστοφόρος λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ο Σεβασμιωτάτος δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να ευχαριστήσει προσωπικά τον Θεοφιλέστατο κ. Χριστοφόρο για την παρουσία του στην εφετινή Ιερά Πανήγυρη καθώς και τον ευσεβή κλήρο, τις τοπικές αρχές και τον φιλόχριστο λαό για την συμμετοχή τους στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ευχόμενος έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα κατ´άμφω.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους και στη συνέχεια ο Μικρός Αγιασμός.

Διαδώστε: