13/06/2024 15/06/2024 Το παλαιότερο αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του ασκήσαντος στα Κύθηρα τον 10ο αιώνα τέθηκαν σε προσκύνηση των ευσεβών πιστών στο Γύθειο την Τετάρτη και την Πέμπτη 12-13 Ιουνίου 2024. Τα ιερά αυτά σεβάσματα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ τα υποδέχθηκε...
13 Ιουνίου, 2024 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2024 - 23:12

Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα και η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις στο Γύθειο

Διαδώστε:
Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα και η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις στο Γύθειο

Το παλαιότερο αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του ασκήσαντος στα Κύθηρα τον 10ο αιώνα τέθηκαν σε προσκύνηση των ευσεβών πιστών στο Γύθειο την Τετάρτη και την Πέμπτη 12-13 Ιουνίου 2024.

Τα ιερά αυτά σεβάσματα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ τα υποδέχθηκε και προσκύνησε μετ’ ευλαβείας ο Σεβασμιώτατοις Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Τελέστηκαν Εσπερινός, Παράκληση, Ιερά Αγρυπνία και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Με την ευκαιρία αυτή τελέστηκε και Αγιασμός επί τη ανακαινίσει του Αστυνομικού Καταστήματος Γυθείου, το οποίο τυγχάνει ιδιοκτησία του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Κυθήρων.

Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη Μάνης δώρισε στο Αστυνομικό Τμήμα ένα ολοκληρωμένο Σύστημα CCTV με 8 κάμερες ασφαλείας.

Τέλος, στους τάφους των αειμνήστων Αρχιερέων προκατόχων Προκοπίου (Καλιοντζή) και Σωτηρίου (Κίτσου) ως και επί του τάφου του αειμνήστου πρώην Κεφαλληνίας Προκοπίου (Μενούτη) τελέσθηκαν Ιερά Τρισάγια.

Την Ιερά Εικόνα και την Τιμία Κάρα συνόδευσαν ο Δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρλακάκης και ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων κ. Ευάγγελος Βενάρδος.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ἡ Παναγία Μυρτιδιώτισσα καί ἡ Τιμία Κάρα τοῦ Ὁσίου Θεοδώρου τοῦ ἐν Κυθήροις στό Γύθειο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων