Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας
23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγρυπνία στo πλαίσιo εορταστικών εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Διαδώστε:

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Την Αγρυπνία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Μωϋσής Καψάλης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρία, ο οποίος και μίλησε για τον Τίμιο Πρόδρομο καθώς και την σχέση του Μητροπολιτικού Ναού με την ιστορία της πόλεως και την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό.

Κατά την Απόλυση εψάλη ιερό Μνημόσυνο των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων και Πεσόντων, απελευθερωτών του Έθνους κατά την Άλωσιν της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), των Προκρίτων, των Αρχιερέων και του Σταυραετού της Ελευθερίας, Αρχιστρατήγου Θεοδώρου του Κολοκοτρώνη μετά των συμπολεμιστών αυτού.

Ευλαβείς και φιλεόρτοι Χριστιανοί προσήλθαν στην ιερά αυτή Ακολουθία τιμώντες τον μέγιστον των Προφητών, και τους ήρωες του Έθνους μας.

Διαδώστε: