Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας
29 Μαΐου, 2024

Ιερά Αγρυπνία στην Τρίπολη για την έναρξη της εξεταστικής περιόδου όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης

Διαδώστε:

Την Τρίτη 28 Μαϊου 2024, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία, επ’ ευκαιρία της ενάρξεως της εξεταστικής περιόδου όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας τέθηκαν σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου πολιούχου Τριπόλεως και τεμάχια Λειψάνων άλλων Αγίων. Στην ως άνω ιερά Αγρυπνία συμμετείχε ο φιλόχριστος Λαός της Τριπόλεως, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι και μέλη της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Τριπόλεως, αρκετοί γονείς των μαθητών, αλλά κυρίως η μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία μας, τα νέα μας παιδιά, τα οποία είναι η απαντοχή μας και η ελπίδα του Γένους μας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ευχήθηκε στα παιδιά καλή δύναμη, καλές επιτυχίες στον αγώνα τους με τη βοήθεια του Θεού, μεταφέροντας και τις ευχές του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο για τους Ήρωες και Μάρτυρες κατά την άλωσιν της Κωνσταντινουπόλεως, με πρώτον τον μαρτυρικό Αυτοκράτορα της Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ο οποίος έπεσε επί των επάλξεων της Βασιλίδος των Πόλεων.

 

Διαδώστε: