07/08/2024 07/08/2024 Κατά την κυριώνυμη ημέρα της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο πανηγυρίσαντα περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Τρίπολης. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στα...
07 Αυγούστου, 2024 - 17:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2024 - 18:15

Χειροθεσία Αναγνώστη στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Τρίπολης

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστη στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Τρίπολης

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο πανηγυρίσαντα περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Τρίπολης.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στα μηνύματα που μπορεί να αντλήσει κάθε χριστιανός από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τον Πρωτοψάλτη του Ναού, κ. Δημήτριο Λυγιά, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 1956 σε ένα Μοναστήρι τη Μεσσηνίας, όταν ο ίδιος ήταν μαθητής Λυκείου και ο κ. Λυγιάς ήταν ιεροψάλτης και έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε και στον Λαμπαδάριο του Ναού, που αμέσως μετά θα χειροθετούσε Αναγνώστη, τον κ. Μιχαήλ Νταλιακούρα, ο οποίος είναι δάσκαλος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, οικονομολόγος και καθηγητής βυζαντινής μουσικής, ενώ ο πατέρας του, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος, είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Ταξιαρχών της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον νέο Αναγνώστη για την πίστη και το ήθος του, ενώ του ευχήθηκε με την σύζυγό του, που είναι επίσης εκπαιδευτικός, να δημιουργήσουν μία χριστιανική οικογένεια και να συνεχίσουν να πορεύονται στον ωραίο δρόμο της αρετής και της δημιουργίας μέσω της εκπαίδευσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μετέβη στο μνήμα μακαριστών Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας, όπου τέλεσε Τρισάγιο προς ανάπαυση των ψυχών τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παππάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων