24/08/2024 24/08/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, Παρασκευή 23 Αυγούστου, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Μούκανος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, εξαίροντας τον βίο...
24 Αυγούστου, 2024 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 14:26

Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, Παρασκευή 23 Αυγούστου, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Μούκανος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το οποίο είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα. Προέτρεψε δε τους πιστούς να ακολουθήσουν τις προτροπές και τις συμβουλές του Αγίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του, Σάββατο 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κομοτηνής και χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Νικόλαο Μπαμπασίδη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στις διδαχές του Αγίου και στη μεγάλη προσφορά αυτού στο σκλαβωμένο Γένος μας. Προέτρεψε δε, τον χειροτο­νούμενο να διακονήσει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, οδηγώντας τον πιστό λαό του Θεού σε οδούς σωτηρίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο της Ενορίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Βουλγαρέλη και όλους όσους συνετέλεσαν στην τέλεση των λατρευτικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως.

πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων