Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής
27 Οκτωβρίου, 2024

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων Εθνοϊερομαρτύρων Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας

Διαδώστε:

Την Κυριακή, 27η Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής και εν συνεχεία προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων Εθνοϊερομαρτύρων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως:

1. Ιερέως Δημητρίου Καβάζη, Εφημερίου Κρωβύλης, 24-04-1944

2. Ιερέως Γεωργίου Βουλγαράκη, Εφημερίου Νέας Αδριανής, 13-11-1944 ,

3. Ιερέως Θεοδώρου Παπαδοπούλου, Εφημερίου Αιγείρου, 22-06- 1941 και

4. Ιερέως Βαγιάννη Εμμανουηλίδη, Εφημερίου Συκορράχης, 25-06-1944.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του εξήρε τον βίο, το έργο και το μαρτυρικό τέλος των τιμωμένων Εθνοιερομαρτύρων Κληρικών, θυμάτων της ιδιαιτέρως σκληρής Βουλγαρικής κατοχής των ετών 1941 – 1944. Τόνισε δε, ότι η αυτοθυσία των Προγόνων μας, Κληρικών και Λαικών, κατά την διάρκεια της δυσβαστάχτου περιόδου αυτής, αποτελεί φωτεινό φάρο και αλάνθαστη πυξίδα για όλους μας, σε καιρούς μάλιστα χαλεπούς που αμφισβητούνται οι αξίες και τα ιδεώδη, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στη διάσωση των παραδόσεων της Πίστεως και της Πατρίδος.

Διαβάστε τον λόγο του Μητροπολίτη Μαρωνείας ΕΔΩ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία έψαλε ο Ακαδημαικός Μουσικός Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στο όπισθεν του Αγίου Βήματος του Ιερού Ναού ευρισκόμενο μνημείο των τιμωμένων Εθνοιερομαρτύρων Κληρικών.

Διαδώστε: