Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής
10 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιστημονικό Θεολογικό Συνέδριο στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Μαρωνείας

Διαδώστε:

Ο Τομέας: «Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του Π.Μ.Σ. : «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» και των μαθημάτων ευθύνης του, πραγματοποίησε το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2024 Επιστημονικό Θεολογικό Συνέδριο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής: «Παίδων Χώρα», υπό την αιγίδα και ευγενή φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Προ της ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συνέδρους καθηγητές και φοιτητές ανέπτυξε κατά την εναρκτήρια συνεδρία την εμπεριστατωμένη εισήγησή του με θέμα: «Ο μυστηριακός χαρακτήρας του γάμου και οι νέοι».

Ακολούθως, κατά τις τέσσερις συνεδρίες των εργασιών του Επιστημονικού Θεολογικού Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των αξιοτίμων κ.κ. Καθηγητριών, Καθηγητών, καθώς και των υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες ήταν εξαιρετικές, με βαθύτερα θεολογικά και διαθεματικά επιστημονικά νοήματα γύρω από το κεντρικό θέμα του Επιστημονικού Συνεδρίου που ήταν:

«Γάμος και Οικογένεια: Παράδοση και σύγχρονες εξελίξεις».

Κατά την καταληκτήρια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας της Εκκλησίας με τις Θεολογικές Σχολές, καθώς η Εκκλησία χρειάζεται τη Θεολογία και η Θεολογία χωρίς την Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρξει. Τέλος, αφού και πάλι ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες καθηγητές και φοιτητές, τόνισε πως η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και προσωπικά ο ίδιος θα είναι πάντοτε αρωγοί στο έργο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Διαδώστε: