22/09/2024 22/09/2024 Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλιθέας και τέλεσε την επιμνημοσύνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Κιζδερβνιωτών Μικρασιατών, των πεσόντων στην μάχη του Κίζδερβεντ, της 14ης Σεπτεμβρίου 1920. Τον προσήκοντα λόγο εξεφώνησε η κα Τριανταφυλλιά Δαλκυριάδου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προέστη της επιμνημοσύνου...
22 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2024 - 17:02

Μνήμη των πεσόντων στη μάχη του Κίζδερβεντ στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Μνήμη των πεσόντων στη μάχη του Κίζδερβεντ στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλιθέας και τέλεσε την επιμνημοσύνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Κιζδερβνιωτών Μικρασιατών, των πεσόντων στην μάχη του Κίζδερβεντ, της 14ης Σεπτεμβρίου 1920. Τον προσήκοντα λόγο εξεφώνησε η κα Τριανταφυλλιά Δαλκυριάδου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των αναιρεθέντων προγόνων μας, παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών στο Ηρώον της πλατείας της Καλλιθέας και εν συνεχεία στην τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας του χωριού προς τιμήν της Αειμνήστου Υποναυάρχου ΠΝ Γλυκερίας Μεμεκίδου, η οποία έχασε την ζωή της εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, την 17η Σεπτεμβρίου του 2023.

ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων