14/09/2024 14/09/2024 Κατά την εκκλησιαστική τάξη και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην κωμόπολη του Πεταλιδίου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον δισυπόστατο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Τιμίου Σταυρού. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Ντίμπ...
14 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2024 - 14:35

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Κατά την εκκλησιαστική τάξη και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην κωμόπολη του Πεταλιδίου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον δισυπόστατο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Τιμίου Σταυρού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Ντίμπ και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο “Φλαρίου”, στην πόλη της Καλαμάτας, προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον συνεφημέριό του Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννόπουλο και τον Διάκονο Χαράλαμπο Ανδριανόπουλο. Ο Γέρων Λεοντοπόλεως κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού στην ζωή της Εκκλησίας μας αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων