01/12/2023 01/12/2023 Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, με τη συνεργασία του Ερευνητικού Προγράμματος για την Αρμενική Γενοκτονία (The Promise Armenian Institute) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Η.Π.Α. (UCLA), του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος (PIERCE DERREE ALBA), το Πρόγραμμα Νεοελληνικών και Ελληνικών Σπουδών του Ινστιτούτου Ευρωπαικών Σπουδών του...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 12:01

Συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Καλαμάτα

Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, με τη συνεργασία του Ερευνητικού Προγράμματος για την Αρμενική Γενοκτονία (The Promise Armenian Institute) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Η.Π.Α. (UCLA), του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος (PIERCE DERREE ALBA), το Πρόγραμμα Νεοελληνικών και Ελληνικών Σπουδών του Ινστιτούτου Ευρωπαικών Σπουδών του UC Berkeley και της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, στην πόλιν της Καλαμάτας και συγκεκριμένως εις το Ξενοδοχείον ELITE CITY RESORT, Διεθνές Συνέδριο, με τίτλον «100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης : ο αντίκτυπός της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτή», κατά το χρονικόν διάστημα από 7ης έως 9ης Δεκεμβρίου 2023.

Στόχος του συνεδρίου είναι να εξετάσει και να προβάλει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τον αντίκτυπός της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμήν την εκατονταετηρίδα από την υπογραφή της.

Η Τελετή Ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτην 7ην Δεκεμβρίου 2023 και περί ώραν 17:30 μ.μ., εις το Συνεδριακόν Κέντρον του Ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT (παραλία Καλαμάτας) .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων