Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης
13 Φεβρουαρίου, 2024

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: “Γονείς παιδαγωγούμενοι και μαθητεύοντες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

“Γονείς παιδαγωγούμενοι και μαθητεύοντες”. Αυτό ήταν το θέμα της χθεσινής ομιλίας του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νίκωνος στην Σπάρτη παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, κληρικών και πλήθος πιστών, κάθε ηλικίας, που προσήλθαν να ακούσουν την ομιλία του Σεβασμιωτάτου σε μια εποχή που ο θεσμός της οικογένειας δοκιμάζεται. Η Ιερά Μητρόπολη με ιδιαίτερη μέριμνα και αγάπη σκεπάζει τον θεσμό της οικογένειας, τη μικρογραφία της Βασιλείας του Θεού, την κατ΄ οίκον Εκκλησία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων, με την ελπίδα, ότι θα έχει αγαθά αποτελέσματα για τα παιδιά και για τους ίδιους τους γονείς.

Πρώτος ομιλητής σε αυτό το νέο ξεκίνημα ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη γονεϊκότητα και σε φαινόμενα τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί η Εκκλησία σε όσα θα προκύψουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ακολούθησε συζήτηση και γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στη Σχολή Γονέων.

 

Διαδώστε: