15/07/2024 15/07/2024 Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024, στον γραφικό οικισμό του Αρχάγγελου Βοιών, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, εις ανάμνηση θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που έλαβε χώρα το 1947 στην Πρέβεζα και το βίωσε ένας ευσεβής κάτοικος της Δαιμονιάς, ο αείμνηστος Ανδρέας Ρουβέλας. Στην ομιλία...
15 Ιουλίου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 17:33

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Αρχάγγελο Λακωνίας και χειροθεσία Πνευματικού

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Αρχάγγελο Λακωνίας και χειροθεσία Πνευματικού

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024, στον γραφικό οικισμό του Αρχάγγελου Βοιών, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, εις ανάμνηση θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που έλαβε χώρα το 1947 στην Πρέβεζα και το βίωσε ένας ευσεβής κάτοικος της Δαιμονιάς, ο αείμνηστος Ανδρέας Ρουβέλας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε αρχικά για το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενώ παράλληλα εκθείασε την συνταξιούχο Εισαγγελέα κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου, η οποία μερίμνησε για την ανάδειξή του και την σύνθεση σχετικής ακολουθίας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αξία της ανθρώπινης οντότητας, αλλά και στη σημασία της ύπαρξης των Αγγέλων ως προστατών μας.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής πανηγυρικής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον π. Κωνσταντίνο Μέντη, εφημέριο Δαιμονιάς, που εξυπηρετεί και τον Αρχάγγελο, μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πίστη, την σεμνότητα, την εργατικότητα και την γένει πολύτιμη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων