Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης
14 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνάντηση Σπάρτης Ευσταθίου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Στην ατζέντα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, σε μια γόνιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή της Λακωνίας και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα ανακαίνισης του κτιρίου της Στέγης Νεότητας Σπάρτης, η προετοιμασία για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Νίκωνος, καθώς επίσης και η πορεία έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια και αφορούν την αποκατάσταση και ανάδειξη εκκλησιαστικών μνημείων, τα οποία έχουν μεγάλη πολιτιστική και θρησκευτική σημασία για την περιοχή.

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανάγκη δημιουργίας μιας κεντρικής κοινωνικής δομής στην Πελοπόννησο, που θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Σπύρος Τζινιέρης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Τζινάκος.

Η συνάντηση αυτή επισφράγισε την άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής Εκκλησίας, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω κοινές πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, με σεβασμό στην πολιτιστική και θρησκευτική της κληρονομιά.

Διαδώστε: