Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
13 Μαΐου, 2024

Ενοριακά λαϊκά πανηγύρια στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, η τοπική Εκκλησία, διοργανώνει πλήθος πανηγυρικών εκδηλώσεων για να τιμήσει την ιστορική αυτή επέτειο.

Έτσι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, κάθε ενορία θα διοργανώσει το δικό της λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν την ιστορία της ενορίας, μέσω προβολής ιστορικού ντοκιμαντέρ, παραγωγής της ενορίας, να απολαύσουν τις χορωδίες και τα χορευτικά των ενοριών και, τέλος, να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς, απολαμβάνοντας τα γευστικά παραδοσιακά κεράσματα.

Το πρώτο λαϊκό πανηγύρι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου 2024, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις τρεις ενορίες της Επανομής, τον Άγιο Γεώργιο, την Κοίμηση της Θεοτόκου και τον Άγιο Αργύριο και πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αργυρίου.

Ο πιστός λαός της Επανομής, με επικεφαλής τον Επανομίτη Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Θεόδωρο Τζέκο, κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης, είχε δε την ευκαιρία να απολαύσει όμορφα παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία ενηλίκων της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και από την παιδική χορωδία της ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και να διασκεδάσει με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων των προαναφερομένων ενοριών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ντοκιμαντέρ με την ιστορία των ενοριών, τα οποία επιμελήθηκαν οι προϊστάμενοι των Ναών, Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Παπαδόπουλος, Πρωτ. Βησσαρίων Καντούνης και Πρωτ. Στυλιανός Τσιπούρας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος συγκινημένος και ενθουσιασμένος για το όμορφο αποτέλεσμα, συνεχάρη θερμώς όλους τους ιερείς της Επανομής και τους λαϊκούς συνεργάτες τους για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και παρουσίασε το όραμα του για τις ενορίες της.

Κάλεσε δε τον λαό του Θεού να παραμένει στην ενότητα της πίστεως και στην κοινωνία του Αγίου Πνεύματος και να αποφεύγει τις διαιρέσεις και τα σχίσματα, καθώς μόνο η εκκλησιαστική ενότητα αποτελεί την μοναδική εγγύηση της σωτηρίας και παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει ένα ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον για τις εκκλησιαστικές κοινότητες.

Διαδώστε: