12/09/2022 20/09/2022 Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμορφώσης των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς υπό την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου, διοργανώνεται το Στ’ Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο του ιδρύματος «Παναγία Φιλανθρωπινή» του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Το συνέδριο έχει το θέμα, «εις Μίαν Αγίαν,...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 1:49

Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς: Συνέδριο για την επιμόρφωση των κληρικών στις σύγχρονες προκλήσεις

Διαδώστε:
Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς: Συνέδριο για την επιμόρφωση των κληρικών στις σύγχρονες προκλήσεις

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμορφώσης των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς υπό την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου, διοργανώνεται το Στ’ Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο του ιδρύματος «Παναγία Φιλανθρωπινή» του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Το συνέδριο έχει το θέμα, «εις Μίαν Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Το μυστήριον της Εκκλησίας» με σκοπό να καλυφθεί το εκκλησιολογικό κενό που αποκαλύφθηκε από τις σύγχρονες προκλήσεις και έχουν κληθεί να ομιλήσουν διακεκριμένα πρόσωπα του εκκλησιαστικού και ακαδημαϊκού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο αποτελεί θεσμό στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και έχει καλύψει μέχρι στιγμής πολλά επίκαιρα θέματα που αφορούν τους σύγχρονους κληρικούς και την ιερατική διακονία. Θέματα παλαιοτέρων συνεδρίων ήταν: «Η πνευματική ζωή του ιερέως”, «Η αξία και η σημασία της μελέτης της Αγίας Γραφής στη διακονία του ιερέως», “Οι θεοφόροι Πατέρες στη ζωή της Εκκλησίας», «Το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και το εξ αυτού απορρέον ήθος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων