09/09/2024 09/09/2024 Με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε το 6ο Κατασκηνωτικό τριήμερο οικογενειών. Κατόπιν αδελφικής παραχώρησης των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων από τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο 20 οικογένειες από την Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς χάρηκαν το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Φλώρινας και έζησαν...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:36

Κατασκηνωτικό τριήμερο οικογενειών Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Κατασκηνωτικό τριήμερο οικογενειών Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμαριάς

Με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε το 6ο Κατασκηνωτικό τριήμερο οικογενειών.

Κατόπιν αδελφικής παραχώρησης των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων από τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο 20 οικογένειες από την Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς χάρηκαν το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Φλώρινας και έζησαν μοναδικές εμπειρίες σε ένα πλαίσιο διαφορετικό της σκληρής καθημερινότητας.

Με αδελφικό πνεύμα από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου οι μικροί και μεγάλοι κατασκηνωτές συγκατοίκησαν, άκουσαν πνευματικό και επιστημονικό λόγο, συζήτησαν, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και ψυχαγωγήθηκαν εποικοδομητικά.

Την πνευματική του συνεισφορά κατέθεσε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος τελώντας τον αγιασμό και μιλώντας στα ζευγάρια για την αφανή φροντίδα του Θεού προς τον αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Οι κατασκηνωτές είχαν την χαρά να υποδεχθούν την παιδίατρο κ. Μαρία Τούλιου η οποία μίλησε σχετικά με την εφηβεία και συζήτησε μαζί τους τους προβληματισμούς τους.

Στο τριήμερο συμπεριλήφθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου όπου η γερόντισσα Μαριάμ με τον φλογερό της λόγο αφύπνισε πνευματικά τους γονείς.

Τέλος, το τριήμερο έκλεισε με την πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας όπου όλοι οι γονείς με συντονιστές τους ιερείς συζήτησαν οικογενειακά ζητήματα.

Την ομολογουμένως άριστη διοργάνωση της κατασκήνωσης είχε αναλάβει ο π. Μιχαήλ Τσαντήλας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, μαζί με την πρεσβυτέρα του Ελένη Ινεπολόγλου τους οποίους και ευχαριστούμε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων