11/08/2024 11/08/2024 Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και σε αναστάσιμο κλίμα τελέστηκε σε ιερά αγρυπνία, το βράδυ του Σαββάτου, 10ης προς Κυριακή 11ης Αυγούστου 2024, η καθιέρωση της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αγγελοχωρίου, της αρχιερατικής περιφέρειας του Θερμαϊκού. Της ιεράς Ακολουθίας και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης...
11 Αυγούστου, 2024 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2024 - 17:48

Καθιέρωση διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγγελοχωρίου Θερμαϊκού

Διαδώστε:
Καθιέρωση διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγγελοχωρίου Θερμαϊκού

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και σε αναστάσιμο κλίμα τελέστηκε σε ιερά αγρυπνία, το βράδυ του Σαββάτου, 10ης προς Κυριακή 11ης Αυγούστου 2024, η καθιέρωση της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αγγελοχωρίου, της αρχιερατικής περιφέρειας του Θερμαϊκού.

Της ιεράς Ακολουθίας και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, με τη συμμετοχή των πρεσβυτέρων και διακόνων της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερώσεως, ο Σεβασμιώτατος, προς καταρτισμό και ωφέλεια των πιστών, έκανε τις απαραίτητες διευκρινίσεις προς το εκκλησίασμα, ερμηνεύοντας τα τελούμενα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι με την ευκαιρία της καθιέρωσης της νέας Αγίας Τραπέζης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος όρισε ως συμπολιούχο του Αγγελοχωρίου την Αγία Θεοπρομήτορα Άννα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων