14/08/2024 14/08/2024 Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκαν τα «βγάσματα» της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, το απόγευμα της 13ης Αυγούστου 2024, στον περικαλλή ομώνυμο Ναό της Νέας Μηχανιώνας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Του Εσπερινού και της Παρακλήσεως χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, συγχοροστατούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού και...
14 Αυγούστου, 2024 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 15:44

Τα «βγάσματα» της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Τα «βγάσματα» της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκαν τα «βγάσματα» της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, το απόγευμα της 13ης Αυγούστου 2024, στον περικαλλή ομώνυμο Ναό της Νέας Μηχανιώνας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Του Εσπερινού και της Παρακλήσεως χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, συγχοροστατούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Ο Επίσκοπος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τους Αρχιερείς του σεπτού Οικουμενικού Θρόνου στο παλλάδιο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, κάνοντας εκτενή αναφορά στο θεομητορικό αυτό κειμήλιο.

Επεσήμανε την ιστορικότητα της Εικόνος και την αξία της, τη σπουδαιότητά της αλλά και την απεριόριστη ευλάβεια του πιστού λαού προς το σεπτό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Εν συνέχεια, το θείο κήρυγμα διηκόνησε ο χοροστατών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος. Ο Θεοφιλέστατος εξύμνησε με λόγο εγκωμιαστικό και βαθύτατα θεολογικό το πρόσωπο της Παναγίας, ως το ασφαλέστατο πνευματικό λιμάνι για κάθε άνθρωπο που αναζητά βοήθεια και παρηγοριά.

Ακολούθως, η Ιερά Εικόνα εξήλθε από το μόνιμο προσκυνητάρι της και εν πομπή τοποθετήθηκε στο πανηγυρικό θρονί της, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα τοποθετηθεί και πάλι στο μόνιμο θρονί Της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων