Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
11 Αυγούστου, 2024

Υπαίθρια Αρχιερατική Αγρυπνία και μνημόσυνο κεκοιμημένων κατοίκων του Θερμαϊκού

Διαδώστε:

Σε κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα τελέστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 9ης Αυγούστου 2024, υπαίθρια Αρχιερατική Αγρυπνία, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέας Κερασιάς.

Της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε και προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης,Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της αρχιερατικής περιφέρειας του Θερμαϊκού.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, προς πνευματική ενίσχυση των πιστών, τέθηκαν σε προσκύνηση τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας και Ιερά Λείψανα, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη και στις ενορίες της.

Κατά τη διακονία του λόγου ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας τον λόγο του Κυρίου «ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος», επισήμανε τον κίνδυνο υποκατάστασης του Θεού από φυσικά πρόσωπα και την ειδωλοποίηση των προσώπων αυτών.

Αναφέρθηκε στις συνέπειες που προκαλούνται από αυτήν την επιλογή, οι οποίες εμποδίζουν τον άνθρωπο να συναντήσει τον Θεό και να τον συναναστραφεί, αλλά και να δημιουργήσει σχέσεις ελευθερίας με τους συνανθρώπους και κατέληξε προτρέποντας σε καλλιέργεια γνήσιας σχέσης με τον Θεό.

Προ της απολύσεως, στο πλαίσιο της επετειακής Πεντηκονταετηρίδος, τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου και των απανταχού κεκοιμημένων κατοίκων της Αρχιερατείας τού Θερμαϊκού.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως πλήθος πιστών από όλη την περιφέρεια του Θερμαϊκού κατέκλυσαν την όμορφη αυλή του προειρημένου Ιερού Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: