Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
23 Αυγούστου, 2021

Μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κυπαρίσσου

Διαδώστε:

Στη γενέτειρά του, Κυπάρισσο, και μάλιστα στον Ιερό Ναό όπου βαφτίστηκε, ιερούργησε την Κυριακή 22 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος.

Με το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στον ουρανό και με εμφανή συγκίνηση για τον τόπο του, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, αποδεχόμενος την πρόσκληση του εφημερίου του χωριού, πατρός Παναγιώτη Ευθυμίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Αρχ. Δαμασκηνός Βασιλόπουλος, ο εφημέριος του χωριού και ο Ιεροδιάκονος Αμβρόσιος.

«Μια βαθιά εμπιστοσύνη θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα δύσκολα κύματα της ζωής, ώστε να σταθούμε νικητές χριστιανοί», ανέφερε σχετικά με την ευαγγελική περικοπή ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ακολούθως πόσο σημαντικό είναι στην Ελλάδα να υπάρχουν ναοί σε κάθε περιοχή και σε κάθε χωριό και εξηγώντας πόσο δύσκολος είναι στην Αφρική ο αγώνας για επιβίωση, καθώς πολλές φορές η πρόσβαση για τροφή και φάρμακα είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

«Αισιόδοξο όμως είναι το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός εκεί εξαπλώνεται και η αγκαλιά του Χριστού δέχεται καθημερινά νέους πιστούς», είπε.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Μητροπόλεως ο Αρχ. Δαμασκηνός Βασιλόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την απόλυση, μοίρασε το αντίδωρο και μια εικόνα του Χριστού για ευλογία στους πιστούς, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στο καφενείο του χωριού, όπου έμεινε να συζητήσει με τους συγχωριανούς του και τους συγγενείς του.

Μετά την αναχώρηση του από την Κυπάρισσο, κατηφόρισε προς την Ποταμούλα, καθώς εκεί επισκέφτηκε τον εφημέριο του χωριού και συγγενή του, πατήρ Ευστάθιο Τσιτσιβό.

Πηγή: potamoulanews.blogspot.com

Διαδώστε: