Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για την προσφορά τους την περίοδο του “πολέμου” της πανδημίας
Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, που είναι αφιερωμένο στον Ιαματικό Μεγαλομάρτυρα άγιο Παντελεήμονα τελέσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Απριλίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Βασίλειος Γκίζας, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Βασιλική Μουσγά, ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ανώνυμο δωρητή του προκατασκευασμένου Ιερού Παρεκκλησίου, τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, την κ. Λαμπρινή Σερεμέτη και την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου για την άριστη συνεργασία, όχι μόνο για την δημιουργία του Παρεκκλησίου, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν το καλό του λαού της πόλης. Ευχαρίστησε τους Ιατρούς, τους Νοσηλευτές και όλους τους εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας, με το έργο των οποίων προστατεύεται και, όταν χάνεται, αποκαθίσταται η υγεία του λαού, με τις μεθόδους και τις δυνατότητες που παρέχει η ανθρώπινη επιστήμη. Ιδιαίτερα τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στον καιρό του «πολέμου» της πανδημίας.
Σημείωσε, επίσης, ο Σεβασμιώτατος, ότι η κατασκευή του Παρεκκλησίου, το οποίο θα λειτουργή στην ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, αλλά και καθημερινά θα είναι ένα σημείο, που θα δίνη την δυνατότητα της προσευχής στους προσερχομένους στο Κέντρο Υγείας ασθενείς, αλλά και στους ιατρούς τους, σηματοδοτεί την ισορροπία μεταξύ πίστεως και επιστήμης, μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας.
Στην συνάφεια αυτή αναφέρθηκε στον μεγάλο γενετιστή Φράνσις Κόλινς, ο οποίος μελετώντας το γονιδίωμα του ανθρώπου από τον αγνωστικισμό έφθασε στην πίστη. Ο Κόλινς στο βιβλίο του «Η γλώσσα του Θεού» γράφει, ότι στην σχέση επιστήμης και πίστης υπάρχουν τέσσερις δυνατότητες: η πρώτη είναι, η πίστη να είναι εναντίον της επιστήμης, η δεύτερη, η επιστήμη να είναι εναντίον της πίστεως, η τρίτη, οι πιστοί να επιλέγουν κάποια από τα επιτεύγματα της επιστήμης για να βεβαιώσουν τα της πίστεως, που και αυτό δεν είναι σωστό, και η τέταρτη δυνατότητα είναι να υπάρχει συνεργασία πίστεως και επιστήμης. Αυτό είναι το πιο σωστό. Αυτό κάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Να σημειώσουμε ότι ο εξοπλισμός του Παρεκκλησίου έγινε με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου. Με τον ευτρεπισμό του εσωτερικού του Παρεκκλησίου ασχολήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας, ενώ αναγκαίες ξυλουργικές εργασίες έκανε ο π. Ιωάννης Ντζουμάνης.