23/07/2024 23/07/2024 Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παύλος Καγιανίκος, στο κήρυγμά του, επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της προσωπικότητας και της αγίας βιοτής του «ένσαρκου αγγέλου, της κρηπίδος των Προφητών, Ηλία». Ο προφήτης Ηλίας αξιώθηκε...
23 Ιουλίου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 14:56

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παύλος Καγιανίκος, στο κήρυγμά του, επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της προσωπικότητας και της αγίας βιοτής του «ένσαρκου αγγέλου, της κρηπίδος των Προφητών, Ηλία».

Ο προφήτης Ηλίας αξιώθηκε να μεταφερθεί «εν σώματι» στον Ουρανό. Δεν γνώρισε το θάνατο. Από τον προφήτη διδασκόμαστε την απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Θεού, υπογράμμισε με έμφαση ο ομιλητής.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας του Εσπερινού, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα το παράδειγμα του ζηλωτή Ηλία να δώσει έμπνευση για πνευματικό αγώνα και αφοσίωση στην αγάπη του Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων