17/09/2024 17/09/2024 Μια μαγική βραδιά πλημμυρισμένη από εμβληματικές ερμηνείες απόλαυσαν περισσότεροι από 2.200 Θεσσαλονικείς το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ανοιχτό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Γλυκερία και Δ. Μπάσης κατάφεραν να καθηλώσουν και συγχρόνως να συνεγείρουν το κοινό τους ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από τον όμορφο κύκλο των σμυρνέικων παραδοσιακών. Με τους καταξιωμένους...
17 Σεπτεμβρίου, 2024 - 8:33

Επετειακή Συναυλία για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Επετειακή Συναυλία για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Μια μαγική βραδιά πλημμυρισμένη από εμβληματικές ερμηνείες απόλαυσαν περισσότεροι από 2.200 Θεσσαλονικείς το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ανοιχτό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Γλυκερία και Δ. Μπάσης κατάφεραν να καθηλώσουν και συγχρόνως να συνεγείρουν το κοινό τους ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από τον όμορφο κύκλο των σμυρνέικων παραδοσιακών. Με τους καταξιωμένους μελωδούς συνέπραξε η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Η συναυλία, η οποία έφερε τον τίτλο «Σμυρνέικο μινόρε» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (1974- 2024) και 20 από την εκλογή και ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν  οι μουσικοί:

Μουσικοί Ορχήστρας κ.Γλυκερίας:

Χάρης Μακρής (τραγούδι)

1.Κώστας Φωτιάδης – κιθάρα

2.Πολύκλειτος Πελέλης – μπάσο

3.Γιώργος Ρόκας- μπουζούκι

4.Πέτρος Πελέλης – κρουστά

5.Μανώλης Κόττορος -βιολί

6.Ντάσο Κούρτι – ακορντεόν

7.Σάκης Ξενούδης – κανονάκι

8.Φοίβος Αποστολίδης – κρουστά

Μουσικοί Ορχήστρας Δημήτρη Μπάση:

Πλήκτρα και ακορντεόν: Τάσος Αθανασιάς

Μπουζούκι: Γιάννης Σινάνης

Κιθάρα: Γιώργος Βαρτσάκης

Τη χορωδία διηύθυνε η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου

Παρόντες στη Συναυλία ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννησων κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας , ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Πριγκήπου κ. Αγνή Νικολαΐδου , ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης  κ. Χρήστος Ρουμπίδης, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Κούβελας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο για την παρουσία και τον παλμό του υπογράμμισε ότι το  «ποίμνιο της Δυτικής Θεσσαλονίκης αποτελεί τις ψηφίδες που συνθέτουν το ψηφιδωτό της Μητρόπολης».

« Με ενότητα, δουλειά και επιμονή θα αναστήσουμε τον τόπο μας!», προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος και το κοινό επικρότησε με ένα ηχηρό χειροκρότημα.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων