24/08/2024 24/08/2024 Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο τελέστηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης άρχισε το κήρυγμα του αφού όρισε τη λέξη «νεομάρτυρας».  Στη συνέχεια, εστίασε στη δυναμική προσωπικότητα του Ισαποστόλου, Νεομάρτυρα Αγίου Κοσμα του Αιτωλού. Ο...
24 Αυγούστου, 2024 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 13:55

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο τελέστηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης άρχισε το κήρυγμα του αφού όρισε τη λέξη «νεομάρτυρας».  Στη συνέχεια, εστίασε στη δυναμική προσωπικότητα του Ισαποστόλου, Νεομάρτυρα Αγίου Κοσμα του Αιτωλού.

Ο ομιλητής διέτρεξε με λόγο εύληπτο όλη την πορεία της βιωτής του πατρο-Κοσμά και επεσήμανε ότι η δράση του εθνομάρτυρα εστιάστηκε στην ίδρυση Σχολείων: «Χρειάζεται επανευαγγελισμός στην πατρίδα μας. Χρειάζονται κληρικοί δυναμικοί, με διάθεση προσφοράς και θυσίας».

 

 

 

                           

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων