30/08/2023 30/08/2023 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου τελέστηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.   Πριν από την ακολουθία του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Σταυρού το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Επισκοπείου. Τη διακονία του λόγου είχε ο π.Παύλος Καγιανίκος. Ο ιεροκήρυκας αφορμώμενος από το...
30 Αυγούστου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2023 - 9:23

Η Ι.Μ Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως γιόρτασε τον Τίμιο Πρόδρομο (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ/ΑUDIO)

Διαδώστε:
Η Ι.Μ Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως γιόρτασε τον Τίμιο Πρόδρομο (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ/ΑUDIO)

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου τελέστηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

 

Πριν από την ακολουθία του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Σταυρού το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Επισκοπείου.
Τη διακονία του λόγου είχε ο π.Παύλος Καγιανίκος.

Ο ιεροκήρυκας αφορμώμενος από το βασικό ερώτημα του βυζαντινού ύμνου «τι σε καλέσωμεν, Προφήτα;» και απαντώντας στα υποερωτήματα σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου και παρουσίασε όλες τις πτυχές της χαρισματικής προσωπικότητας Του.

Ανήμερα της εορτής του «μείζονος εν γεννητοίς γυναικών» τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.
Ο πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός π.Βασίλειος Καλλιακμάνης, στο κήρυγμά του, ανέλυσε με διεξοδικότητα και γνήσια πατερικό λόγο την περικοπή του Ευαγγελίου στην οποία αποτυπώνεται η σκηνή της άδικης καταδίκης και του επώδυνου μαρτυρίου του Τιμίου Προδρόμου.

Ο ομιλητής επεσήμανε ως βασικές αιτίες της λήψης της απόφασης του αποκεφαλισμού το φθόνο των αρχόντων και την ενόχληση από την άσκηση ελέγχου του Προφήτου: «ην γαρ πονηρά αυτών τα έργα» .

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του π. Βασιλείου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων