Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
03 Σεπτεμβρίου, 2024

Κατασκηνωτικό διήμερο κυριών στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:

Ένα πανέμορφο διήμερο, Σάββατο 31 Αυγούστου –Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024, έζησαν 110 κυρίες στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Οι κατασκηνώτριες, οι οποίες προέρχονταν από διάφορες Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία, το πρώτο απόγευμα, να ακούσουν μία ομιλία από τον π. Αντύπα Νικηταρά με τίτλο: «Η κατά άμφω διακονία της Οσίας Γερόντισσας Γαβριηλίας». Ο ομιλητής ανακάλεσε στιγμές από την προσωπική του επικοινωνία με την προσφάτως αγιοκαταταχθείσα Οσία Γερόντισσα και μετέδωσε στις κατασκηνώτριες τα βασικά σημεία της διδασκαλίας της. Οι κυρίες, μετά το πέρας της Εισήγησης, προσκύνησαν απότμημα του ιερού λειψάνου της Αγίας καθώς και του Οσίου Αμφιλοχίου του Μακρή.

Το ίδιο βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Κατασκήνωσης το 12ο Φεστιβάλ Παράδοσης όπου οι κυρίες, μέσω των χορευτικών σχημάτων, ταξίδεψαν από το Ιόνιο και την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και την Κύπρο.

Την Κυριακή το πρωί, 1 Σεπτεμβρίου 2024, αρχή της Ινδίκτου, ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γεώργιος Μπέτας τέλεσε κατανυκτικά τη θεία λειτουργία στον υπαίθριο Ιερό Ναό και μίλησε επίκαιρα συνδέοντας την αρχή του εκκλησιαστικού έτους με την έναρξη εντονότερου πνευματικού αγώνα. Ακολούθησε ένα εγκυκλοπαιδικό για τις αρθρίτιδες από τη Γενική Γιατρό κ.Ελένη Καρανίκα και ένα παιδαγωγικό συζητητήριο.

Στο διαγωνισμό γλυκού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, αναδείχθηκαν και αξιολογήθηκαν οι δεξιότητες των κυριών στη ζαχαροπλαστική.

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κύριο Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε αυτόν τον όμορφο τόπο διαμονής, αποχαιρέτησαν οι κυρίες τις φίλες τους και ανανέωσαν την υπόσχεση της συνάντησής τους για το επόμενο καλοκαίρι σε ένα κατασκηνωτικό……. τετραήμερο τώρα πια!

Στην περίοδο κυριών διακόνησαν τα στελέχη της Μητρόπολης

1) Χριστίνα Κεναμέα

2) Θεοδώρα Σιδηροπούλου

3) Δήμητρα Γρηγοριάδου

4) Ελένη Κερασίδου

6) Ελισάβετ Μαυροπούλου

7) Σαββούλα Φιρινίδου

Στην κουζίνα υπηρέτησαν με πνεύμα θυσίας οι κυρίες:

1) Μαρίνα Σέλκου –Μπέτα

2) Άννα Σιδηροπούλου

3) Ιωάννα Τζομπαντζούδη

4) Ελένη Δηματάκη

5) Σοφία Σαββουλίδου

Την γενική ευθύνη και το συντονισμό του προγράμματος είχε η κ.Μαρία Χαραλαμπίδου.

 

Διαδώστε: